ГоловнаСвіт

У Британії запропонували ввести податок на одноразові склянки для кави

Згодом - років через п'ять - передбачається повністю заборонити одноразові склянки.

У Британії запропонували ввести податок на одноразові склянки для кави
Фото: theuk.one

Законодавці Великобританії пропонують ввести так званий "податок на латте" - збір в розмірі 25 пенсів на каву на винос, щоб знизити кількість сміття у великих містах, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згодом - років через п'ять - передбачається повністю заборонити одноразові склянки, якщо вони не будуть відповідати жорстким вимогам до переробки та утилізації.

Як йдеться в доповіді парламентського комітету з екологічного аудиту, щорічно британці викидають 2,5 млрд одноразових склянок з-під кави (близько 30 тис. тонн). З цього обсягу переробляється менш як 0,25%, оскільки склянки виготовлені з щільного картону з поліетиленом, котрий складно відокремити, тому їх не приймають для повторного використання целюлозно-паперові комбінати. Надходження від нового податку можна буде направити на створення спеціалізованих підприємств для переробки склянок і схожого сміття.

Крім того, комітет пропонує змусити мережі кав'ярень платити більше за утилізацію одноразових склянок та підвищити якість написів, які інформують споживачів про вплив на навколишнє середовище.

Як зазначає The Guardian, зараз деякі кав'ярні пропонують невелику знижку, якщо клієнт приходить зі своєю склянкою або чашкою, але такі продажі становлять лише 1-2% від загального обсягу.

Нагадаємо, влітку минулого року в ОАЕ ввели податок на тютюн, енергетики та безалкогольні напої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram