ГоловнаСвіт

Ігрову залежність визнають психічним розладом

ВООЗ включить "ігровий розлад" до Міжнародної статистичної класифікації хвороб.

Ігрову залежність визнають психічним розладом

Пристрасть до ігор - зокрема і комп'ютерних - вперше буде офіційно визнано Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) як психічний розлад.

ВООЗ включить "ігровий розлад" до свого 11-го видання нормативного документа "Міжнародна статистична класифікація хвороб" (ICD), передає Російська служба Бі-бі-сі.

Чорновий варіант документа описує цей стан як нав'язливу потребу в грі, яка регулярно виникає, настільки гостру, що вона "перевершує за важливістю інші життєві інтереси".

Деякі країни вже розглядають ігровий розлад як серйозну проблему для охорони здоров'я, і в багатьох з них - зокрема, в Британії - існують приватні клініки для таких пацієнтів.

Останнє видання довідника ВООЗ "Міжнародна статистична класифікація хвороб" датується 1992 роком, а в розпочатому 2018 році повинен бути опублікований його переглянутий і доповнений варіант.

У новому виданні буде зазначено, що для встановлення такого діагнозу нездорова ігрова залежність повинна спостерігатися протягом щонайменше 12 місяців, проте цей період може бути меншим, "якщо симптоми сильно виражені".

Нагадаємо, американські лікарі визнали хворобою будь-який вид залежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram