ГоловнаСвіт

Вищий суд ФРН відмовив 96-річному "бухгалтеру Освенцима" у відтермінуванні вироку

Гренінг винен у пособництві вбивства не менш ніж 300 тисяч людей.

Вищий суд ФРН відмовив 96-річному "бухгалтеру Освенцима" у відтермінуванні вироку

Конституційний суд ФРН не задовольнив клопотання "бухгалтера Освенцима", колишнього члена НСДАП, унтершарфюрера СС Оскара Гренінга (Oskar Gröning) про відтермінування набуття чинності вироку. Відповідна скарга не була взята до розгляду, повідомляє прес-служба суду в п'ятницю, 29 грудня, передає DW.

Як аргумент для відтермінування вироку засуджений послався насамперед на те, що в ухвалених раніше рішеннях у його справі недостатньо враховувався його стан здоров'я, пояснює суд. На думку 96-річного колишнього есесівця, були порушені його права на життя та фізичну недоторканність.

Однак суд у Карлсруе дійшов до висновку, що у випадку Гренінга похилий вік - недостатня підстава для того, щоб скасувати або відтермінувати покарання.

У липні 2015 року суд Люнебурга засудив колишнього есесівця до чотирьох років в'язниці за пособництво у вбивстві не менш ніж 300 тисяч людей. Гренінг, який вступив добровольцем на службу до лав СС, з вересня 1942 року по жовтень 1944 року завідував в Освенцимі грошима та цінними речами депортованих. Він перераховував гроші, знайдені в багажі в'язнів, сортував їх і відправляв управлінню СС в Берліні.

Поки невідомо, коли покарання набуде чинності.

Нагадаємо, в січні Польща оприлюднила список наглядачів Освенцима.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram