ГоловнаСвіт

Польща спробує відмовити країни ЄС від введення санкцій

Прем'єр Польщі має намір провести дипломатичний тур країнами ЄС.

Польща спробує відмовити країни ЄС від введення санкцій
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що уряд планує наступні три місяці вести переговори з країнами блоку у зв'язку з початком санкційної процедури Євросоюзу.

Про це повідомляє "Польське радіо"

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький має намір 9 січня провести розмову з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

Крім того, Ващиковський сказав, що Польща намагатиметься зв'язатися з різними країнами-членами ЄС.

У той самий час прем'єр Польщі заявив, що Варшава спробує пояснити своїм європейським партнерам, чому реформи системи правосуддя є необхідними.

За словами голови секретаріату Моравецького, найімовірніше, прем'єр проведе дипломатичний тур країнами ЄС. Зокрема, в середу, 3 січня, він планує здійснити поїздку в Будапешт, щоб зустрітися з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Раніше Орбан заявив, що Угорщина буде блокувати будь-які дії ЄС, спрямовані проти Польщі.

Нагадаємо, Європейська комісія вперше в історії вирішила почати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права. Комісія дала польській владі три місяці, щоб вони зробили кроки у сфері судочинства, які можуть виправити ситуацію. Якщо Польща цього не зробить, то це може обернутися застосуванням санкцій, зокрема втратою голосу в ЄС.

Міністр юстиції Польщі Збіґнєв Зьобро вважає рішення Європейської комісії політичним кроком і запевняє, що уряд продовжить здійснювати розпочату судову реформу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram