ГоловнаСвіт

Боріс Джонсон поклав квіти на місці вбивства Нємцова

Це перший візит голови МЗС Великобританії в Росію за останні 5 років.

Боріс Джонсон поклав квіти на місці вбивства Нємцова
Фото: twitter.com/BorisJohnson

Голова МЗС Великобританії Боріс Джонсон під час свого візиту в Москву поклав квіти на місці вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту.

Про це британський міністр написав у своєму твітері.

Джонсон зазначив, що "правосуддя повинно восторжествувати".

Також Джонсон відвідав Могилу невідомого солдата біля стін Кремля. Міністр пояснив, що для нього честь віддати данину поваги радянським солдатам. Він додав, що визнає жертви, які зазнала Росія під час Другої Світової війни.

Також голова МЗС розповів, що зустрівся з активістами-ЛГБТ, захисниками свободи слова та прав людини. "Вільне, активне громадянське суспільство - це життєво важливий компонент будь-якої демократії", - написав Джонсон.

Боріс Джонсон відвідав Росію 22 грудня і зустрівся зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

Під час переговорів Джонсон заявив, що хоче поліпшити відносини між Росією і Великобританією. Крім того, він зазначив, що бажає "перегорнути сторінку" в питанні про втручання Росії в виборний процес європейських країн, якщо Москва не буде більше робити таких дій. У свою чергу Лавров сказав, що у Москви і Лондона "накопичилися проблеми" в відносинах, вантаж яких "тягне" сторони назад, але вони шукають шляхи їх подолання.

Це перший візит голови МЗС Великобританії впродовж останніх 5 років.

Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram