ГоловнаСвіт

Курс біткойна опустився нижче за $14 тисяч

Біржовий курс криптовалюти продовжує падати.

Курс біткойна опустився нижче за $14 тисяч
Фото: sfs.gov.ua

Курс біткойна на біржі в ніч на 22 грудня опустився нижче за $14 тисяч.

Про це свідчать дані агрегатора CoinDesk

Мінімальна вартість криптовалюти на біржі становила $13128 за біткойн. За тиждень курс біткойна подешавшав приблизно на $6000. У неділю, 17 грудня, курс біткойна на біржі становив $19694.

Bloomberg пише, що різке зниження курсу біткойна на біржі може бути пов'язане з його корекцією після масштабних грошових вливань, які раніше призвели до зростання біткойна до більш ніж $20 тис. Біржевий курс криптовалюти почав падіння 20 грудня, обвалившись відразу на 15% до $16 тис. Напередодні, 21 грудня, курс біткойна на біржі продовжив падіння.

Минулого тижня на двох американських біржах запустилася торгівля ф'ючерсами на біткойни. При цьому Комісія США з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами випустила попередження про те, що придбання ф'ючерсів на біткойни, як і будь-яких інших ф'ючерсів, - це "угода високого ризику".

Востаннє курс біткойна на біржі різко дешевшав наприкінці листопада. Тоді курс криптовалюти перевищив $11 тис. доларів і впав до $5000 за тиждень, проте після цього відновив зростання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram