ГоловнаСвіт

Французький яхтсмен встановив світовий рекорд, перепливши навколо планети за 42 дні

Франсуа Габар перевершив попередній рекорд на 7 днів.

Французький яхтсмен встановив світовий рекорд, перепливши навколо планети за 42 дні
Франсуа Габар
Фото: itBoat

Французький яхтсмен Франсуа Габар встановив сьогодні, 17 грудня, новий рекорд тривалості одиночної навколосвітньої подорожі - він обплив навколо світу за 42 дні 16 годин 40 хвилин і 35 секунд. Про це повідомляє Franceinfo.

Своїм результатом Габар побив рекорд іншого француза, Тома Ковіля, який у грудні минулого року подолав кругосвітній маршрут за 49 днів 3 години 7 хвилин.

"Коли перетнув фініш, це здалося божевільним, неправдоподібним, я був трохи приголомшений, перебував деякий час у такому стані, що не міг навіть рухатися", - поділився Габар своїми почуттями з журналістами.

34-річний Габар на своїй яхті Macif перетнув лінію фінішу вночі. Віртуальна лінія завершення подорожі розміщена між французьким островом Уессан і мисом Лізард (найпівденніша точка Великобританії).

Зараз відбувається урочисте повернення до Франції - яхту переможця супроводжують яхти, моторні човни, вітрильники. Французькі ЗМІ ведуть пряму трансляцію зустрічі рекордсмена. Човни навколо утворюють водяні фонтани, запускають різнокольорові феєрверки.

Нагадаємо, у вересні шотландець здійснив навколосвітню подорож на велосипеді за 79 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram