ГоловнаСвіт

США хочуть заборонити Boeing і Airbus продавати літаки Ірану

Так уряд США хоче запобігти відправленню зброї і військових з Ірану до Сирії.

США хочуть заборонити Boeing і Airbus продавати літаки Ірану
Фото: mil.gov.ua

Адміністрація президента США Дональда Трампа може заборонити авіабудівним корпораціям Boeing і Airbus поставляти цивільні літаки Ірану. Про це повідомила газета The Wall Street Journal.

"Позиція адміністрації зрозуміла: ми не будемо видавати експортні ліцензії, якщо ми не впевнені, що літак буде використовуватися виключно для комерційних пасажирських перевезень", - сказав представник Білого дому.

За словами американських чиновників, уряд США побоюється, що Іран може використовувати літаки для відправки зброї і військовослужбовців до Сирії.

США можуть ввести для підприємств вкрай жорсткі вимоги для схвалення постачання, що серйозно ускладнить виконання контрактів, пише видання.

Як наголошується, в підвішеному стані опинилося близько 300 угод на суму $40 млрд, укладених виробниками з перевізником Iran Air. Вони були схвалені після підписання угоди про іранську ядерну програму в 2015 році, з якої Трамп загрожує вийти.

Відзначимо, що французький концерн Airbus зобов'язаний отримувати дозвіл США на постачання своїх літаків до Ірану, оскільки у них є значна частка американських комплектуючих.

Нагадаємо, в кінці жовтня США розширили санкції проти Ірану.

https://lb.ua/world/2017/10/31/380774_ssha_rozshirili_sanktsii_proti_iranu.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram