ГоловнаСвіт

Ryanair під загрозою страйку вперше пішла на переговори з пілотами

Акція зірвала б сотні рейсів на початку сезону різдвяних свят.

Ryanair під загрозою страйку вперше пішла на переговори з пілотами
Фото: corporate.ryanair.com

Голова ірландського лоукостера Ryanair Майкл О’Лірі у відповідь на загрозу страйку пілотів на Різдво погодився на переговори з профспілкою льотчиків.

Про це повідомляє прес-служба перевізника.

За словами голови компанії, планується, що домовленості буде досягнуто на початку 2018 року. Передбачається, що до неї приєднаються співробітники в Ірландії, Великобританії, Німеччини, Італії, Іспанії та Португалії. О'Лірі додав, що ця зміна стане значною зміною для Ryanair, яка раніше не співпрацювала з профспілками.

Як повідомляє Бі-бі-сі, пілоти компанії повідомили керівництво про намір провести одноденний страйк 20 грудня. Ця акція зірвала б сотні рейсів на початку сезону різдвяних свят. Співробітники авіакомпанії вимагають поліпшення умов праці та підвищення заробітної плати.

"Різдвяні рейси дуже важливі для наших споживачів, ми хотіли б прибрати всі можливі проблеми через страйк. Якщо найкращий спосіб досягти цього - переговори з профспілками, ми готові", - заявив О'Лірі.

У вересні Ryanair скасувала близько 2% рейсів через перевантаженість пілотів: у липні та серпні компанія здійснила рекордну кількість перельотів. Після цього значна кількість співробітників, незадоволених перевантаженнями, покинули компанію, в наступні два місяці адміністрація перевізника вирішила дозволити льотчикам "реалізувати право на щорічну відпустку".

Ryanair - найбільший бюджетний авіаперевізник в Європі. Компанія заснована ірландцем Тоні Райаном у 1984 році. На кінець 2017 року обслуговує більш ніж 1,6 тис. рейсів на добу.

У 2017 році Ryanair повинна була вийти на український ринок, проте не змогла домовитися з аеропортом "Бориспіль". Міністр інфраструктури Володимир Омелян стверджує, що переговори з Ryanair на фінальному етапі і вже в 2018 році лоукостер зайде в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram