ГоловнаСвіт

В Італії оголошено режим надзвичайної ситуації через вибух на газопроводі в Австрії

Близько 50% поточного споживання газу в Італії вже покривається за рахунок запасів газосховищ.

В Італії оголошено режим надзвичайної ситуації через вибух на газопроводі в Австрії
Фото: FlagMaster

Міністерство економічного розвитку Італії оголосив режим надзвичайної ситуації після вибуху на газорозподільному вузлі в сусідній Австрії і припинення надходження газу.

"Повідомляємо, що міністерство економічного розвитку, заслухавши доповідь технічної комісії з НС і моніторингу, оголосило режим надзвичайної ситуації", - йдеться в повідомленні італійського газотранспортного оператора Snam Rete Gas.

За даними італійських ЗМІ, близько 50% поточного споживання газу в Італії вже покривається за рахунок запасів газосховищ.

За відомостями Snam Rete Gas, після вибуху на газовому розподільчому вузлі в австрійському Баумгартені надходження газу через газовимірювальну станцію Тарвізіо на кордоні з Австрією (фізично це тільки російський газ) знизилося з 113,5 млн куб. м до 14 млн куб. м на добу. Оператор Gas Connect Austria Gmbh повідомив, що транзит газу через Австрію на південь і південний схід (у напрямках Словаччини, Угорщини, Словенії, Хорватії) припиняється до подальших повідомлень.

За інформацією агентства Platts, поки що реальної можливості забезпечити транзит з Австрії до Італії за альтернативним маршрутом через Арнольдштайн немає через зупинку газоперекачувальних станцій у Баумгартені.

Вибух на газовому хабі в Баумгартені стався сьогодні вранці. Під час вибуху та наступної пожежі загинула одна людина, постраждали близько 60. Як повідомив оператор хаба, компанія OMV, зараз система перекачування газу відключена. Причина вибуху - технічна, заявила в Twitter місцева поліція. Місце події оточили.

Газовий хаб у Баумгартені щорічно приймає близько 40 млрд куб. м газу з Росії і Норвегії. Один із головних європейських хабів було побудовано в 1959 році. Звідси забезпечуються газом південь Німеччини і північ Італії, уточнює французька Le Figaro.

Нагадаємо, раніше в грудні в США під час вибуху на газопроводі загинули 2 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram