ГоловнаСвіт

Найстаріший американський словник назвав слово 2017 року

Однією з головних причин інтересу користувачів до цього слова стали марші проти Трампа.

Найстаріший американський словник Merriam-Webster вибрав слово року. У 2017 році лідером за кількістю запитів стало слово "фемінізм".

Про це повідомляють на сайті Merriam-Webster.

Редакція словника пояснила, що однією з головних причин інтересу користувачів до слова "фемінізм" стали "Жіночі марші" і громадські дискусії, що відбулися після них. 

Демонстрації почалися по всьому світу в січні 2017 року, після вступу на посаду президента США Дональда Трампа. Наймасштабніший марш пройшов у Вашингтоні, в ньому взяли участь кілька сотень тисяч осіб. "У цьому випадку слово фемінізм саме по собі стало предметом новин і сприяло тому, що багато людей почали шукати його значення", - зазначили в Merriam-Webster.

Інтерес до слова також викликала заява радника президента США Келліенн Конуей, яка в одному з інтерв'ю сказала, що не вважає себе феміністкою, відзначили творці словника.

Крім того, інтернет-користувачі почали частіше шукати значення слова фемінізм після прем'єри серіалу "Розповідь служниці" і фільму "Чудо-жінка". Останнім "піком" кількості запитів за словом "фемінізм" творці словника назвали той період часу, коли жінки по всьому світу почали розповідати про насильство і домагання.

Публічно обговорювати цю тему в світі почали після того, як у жовтні актриса Ешлі Джадд повідомила про домагання з боку американського продюсера Харві Вайнтшейна. Пізніше ще понад 40 жінок заявили, що зазнали домагань з боку Вайнштейна. В англомовному сегменті інтернету актриса Аліса Мілано запустила флешмоб з хештегом #MeToo (#ятеж), під яким люди розповідали про пережиті домагання або про насильство.

Нагадаємо, минулого тижня журнал Time назвав жінок, які розповіли про домогання, персонами року.

Згідно з визначенням за словником Merriam-Webster, фемінізм - це "теорія політичної, економічної та соціальної рівності статей" і "організована діяльність, яка відстоює інтереси і права жінок".

Як повідомляли раніше сьогодні, п'ятеро американських сенаторів заклили Трампа піти у відставку на тлі скандалу зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram