ГоловнаСвіт

У США попереджають про загрозу "кіберхаліфату" ІДІЛ

За інформацією Вашингтона, із січня ІДІЛ завдала або була причетною до 20 ударів по інтересах країн Заходу.

У США попереджають про загрозу "кіберхаліфату" ІДІЛ
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Поразка самопроголошеного халіфату терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) не позбавила бойовиків можливості підбурювати до терактів у країнах Заходу через інтернет.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на інформацію чиновників комітету Сенату США з питань нацбезпеки.

Лора Шіао, виконувач обов'язків директора розвідки в Національному центрі боротьби з тероризмом, заявила, що із січня ІДІЛ завдала або була причетною до як мінімум 20 ударів по інтересах країн Заходу. За її словами, здатність ІДІЛ знаходити прихильників у всьому світі завдяки своїм великим можливостям у соціальних мережах безпрецедентна.

Своєю чергою радник міністра оборони США Марк Мітчелл зазначив, що "фізичне знищення халіфату не означає кінець ІДІЛ чи інших глобальних терористичних організацій". Він також додав, що втрата джихадистами території означає, що вони будуть більше покладатися на інтернет і продовжувати надихати "вовків-одинаків" на атаки на людей. 

"Це новий халіфат у кіберпросторі", - зазначив Рон Джонсон, республіканський голова комітету Сенату з питань національної безпеки і комітету з питань справ уряду.

За словами Ніккі Флоріс, заступника помічника директора з боротьби з тероризмом у Федеральному бюро розслідувань (ФБР), інтернет є основним інструментом для радикалізації, і жодне угруповання ще не було в цьому успішнішим від ІДІЛ.

Нагадаємо, напередодні президенту РФ Володимиру Путіну доповіли про повний розгром "Ісламської держави" в Сирії.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram