ГоловнаСвіт

У Росії заочно заарештували молдовського політика Влада Плахотнюка

Молдовського бізнесмена звинувачують у замаху на вбивство.

У Росії заочно заарештували молдовського політика Влада Плахотнюка
Влад Плахотнюк
Фото: EPA/UPG

Басманний суд Москви заочно заарештував лідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка за обвинуваченням у замаху на вбивство.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-секретаря суду Юнону Царьову.

Молдовського бізнесмена і політика в Росії звинувачують у замаху на вбивство, вчинене групою осіб з корисливих мотивів, з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі (стаття 30 і частина друга статті 105 КК РФ). Плахотнюка оголосили в міжнародний розшук.

За інформацією джерела "Росбалта", в матеріалах справи йдеться, що Плахотнюк скоїв убивство більше двох осіб з особливою жорстокістю суспільно небезпечним способом. Злочин стався у 2012 році в Лондоні. Тоді озброєний чоловік відкрив вогонь по російському банкіру, колишньому власнику Інкредитбанку Герману Горбунцову.

Стрільця затримали в Москві. Ним виявився уродженець Молдови Віталій Прок. Згодом його було екстрадовано на батьківщину, де він дав свідчення про те, що Горбунцова "замовив" Володимир Плахотнюк.

Джерело "Росбалта" в правоохоронних органах стверджує, що причиною для замаху на Горбунцова могло стати придбання частки в Universalbank і подальший конфлікт з іншим акціонером. Під час нападу в Горбунцова вистрілили вісім разів. Він постраждав, але вижив. Як зазначає "Росбалт", курс лікування він проходить досі.

Нагадаємо, у квітні голова МВС України Арсен Аваков заявив про запобігання вбивству Плахотнюка. Згодом виявилося, що молдовського олігарха Плахотнюка "замовили" за $200 тис. В Україні і Молдові затримали 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram