ГоловнаСвіт

Син убитого екс-президента Ємену закликав помститися повстанцям-хуситам

"Я буду вести боротьбу, поки останнього хусита не буде викинуто з Ємену".

Син убитого екс-президента Ємену закликав помститися повстанцям-хуситам
Ахмед Али Салех
Фото: EPA/UPG

Син убитого шиїтськими повстанцями-хуситами колишнього президента Ємену Алі Абдалли Салеха закликав помститися руху Хуті.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на саудівську державну телестанцію Al Ekhbariya.

"Я буду вести боротьбу, поки останнього хусита не буде викинуто з Ємену... кров мого батька буде пекельним дзвоном у вухах Ірану", - заявив Ахмед Алі Салех.

Він також закликав прихильників батька відбити Ємен у воєнізованого угруповання Хуті.

Нагадаємо, напередодні екс-президент Ємену Алі Абдалла Салех був убитий поблизу Сани. Це відбулося незабаром після того, як колишній голова держави заявив про бажання почати "нову сторінку" у відносинах із коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії, щоб припинити війну в країні. Після цього в столиці Ємену почалися сутички між колишніми союзниками - повстанцями-хуситами і прихильниками Салеха. У результаті конфлікту загинули десятки людей.

Пізніше президент Ємену Абд Раббо Мансур Хаді виступив із закликом до загального повстання проти хуситів по всій країні.

Військовий конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере в ньому активну участь на боці президента Ємену Абд Раббо Мансура Хаді, тоді як основний супротивник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів. У результаті бойових дій за час конфлікту загинули понад 10 тис. осіб. За оцінками ООН, від наслідків конфлікту страждають більш ніж 17 млн осіб з 27-мільйонного населення країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram