ГоловнаСвіт

Німеччина збільшила виплати біженцям, які добровільно повернуться на батьківщину, до 3 тис. євро

Уряд заохочує мігрантів відновлювати за ці гроші житло у своїй країні.

Німеччина збільшила виплати біженцям, які добровільно повернуться на батьківщину, до 3 тис. євро
Беженцы прибывают в немецкий город Зимбах-амм-Инн, Бавария, 03 ноября 2015 .
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини хоче виплачувати додаткову премію тим біженцям, які добровільно повернуться з ФРН на батьківщину. Про це повідомляє DW.

За даними міністерства внутрішніх справ, мігранти, які до 28 лютого візьмуть участь у програмі повернення, зможуть отримати до трьох тисяч євро додаткової "підтримки для реінтеграції".

Зараз мігранти вже отримують за відмову від подальшого розгляду заявки на притулок у ФРН по 1200 євро на людину, старшу 12 років, і по 600 євро на дитину.

"Якщо до кінця лютого ви погодитеся на добровільне повернення, то зможете отримати, крім стартової допомоги, ще й фінансову допомогу на житло в країні походження у перші 12 місяців", - повідомив у неділю, 3 грудня, в інтерв'ю німецькому виданню міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр.

Зокрема, ці гроші можуть бути надані на оплату оренди, будівництво або ремонт житла, обладнання для кухні або ванної кімнати. Одна людина може отримати суму до однієї тисячі євро, родина - до трьох тисяч євро.

Відзначимо, зараз в Німеччині налічується близько 115 тис. мігрантів, які отримали відмову в притулку, але які залишилися в країні. У період з лютого по жовтень 2017 року лише 8639 осіб отримали фінансову допомогу від уряду і добровільно покинули країну.

Нагадаємо, у Німеччині витрати на біженців за рік зросли на 73%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram