ГоловнаСвіт

Хорватія має намір приєднатися до розслідування суїциду генерала в Гаазі

Слідчі хочуть встановити, як Пральяку вдалося пронести отруту в зал суду, який повинен був посилено охоронятися.

Хорватія має намір приєднатися до розслідування суїциду генерала в Гаазі
Слободан Пральяк (справа)
Фото: EPA/UPG

Міністр юстиції Хорватії Дрезан Боснякович заявив, що країна буде шукати відповіді щодо смерті колишнього командувача боснійських хорватів Слободана Пральяка, який випив смертельну отруту на суді в Гаазі.

Про це повідомляє Associated Press

За словами Босняковича, Хорватія попросить уряд у Нідерландах про внесення в це розслідування обставин смерті Слободана Пральяка.

Боснякович повідомив, що "багато чого залишається незрозумілим, у тому числі, як було отримано отруту, чому сили безпеки не відреагували вчасно і чому медичну допомогу надали так пізно". Він додав, що Хорватія хоче, щоб "були з'ясовані всі факти цієї трагічної події".

Нагадаємо, 72-річний Слободан Пральяк помер у лікарні 29 листопада незабаром після того, як на суді оголосив, що він не винен, і випив отруту. Перед цим суд підтвердив його 20-річний термін за військові злочини в Боснії. У контейнері, з якого командувач боснійських хорватів, генерал Слободан Пральяк випив під час засідання військового трибуналу в Гаазі, були смертельні хімікати.

Нідерланди почали розслідування самогубства Пральяка. Слідчі з'ясують, хто дав померлому генералу смертельну рідину і що було в складі. Однак насамперед їх цікавить, як генералові вдалося пронести отруту в зал суду, який повинен був посилено охоронятися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram