ГоловнаСвіт

Безробіття в єврозоні досягло восьмирічного мінімуму

У країнах єврозони не мають роботи 14,34 млн осіб.

Безробіття в єврозоні досягло восьмирічного мінімуму

Рівень безробіття в країнах європейського валютного союзу досяг восьмирічного мінімуму. У жовтні 2017 року частка безробітних серед працездатного населення єврозони, з урахуванням сезонних коливань, становила 8,8 відсотка.

Це найменший показник, починаючи з січня 2009 року, йдеться в звіті, опублікованому на сайті європейського статистичного відомства Євростат у четвер, 30 листопада, пише DW.

Станом на жовтень в країнах єврозони не мають роботи, за даними відомства, 14,34 млн осіб. У порівнянні з попереднім місяцем їх число знизилося на 88 тисяч. У жовтні 2016 року в єврозоні було майже на 1,5 млн більше безробітних.

Тим часом спостерігається поступове зростання цін. Так, згідно з повідомленням Євростату, в жовтні інфляція в єврозоні в порівнянні з тим же місяцем минулого року зросла на 1,4%. У листопаді очікується приріст ще на 0,1%.

Зокрема, експерти припускають, що за підсумками листопада зростання цін позначиться особливо на електроенергії (на 4,7% в порівнянні з тим же місяцем 2016 року), продуктах харчування, алкоголі і тютюні (на 2,2%), а також на наданні послуг (на 1,2%).

До єврозони входять 19 з 28 держав-членів Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram