ГоловнаСвіт

Зять Трампа дав свідчення cпецпрокурору про втручання РФ в президентські вибори, - CNN

Бесіда Мюллера з Кушнером відбулася на початку листопада і тривала близько півтори години.

Зять Трампа дав свідчення cпецпрокурору про втручання РФ в президентські вибори, - CNN
Джаред Кушнер
Фото: EPA/UPG

Зять і радник президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер дав свідчення спецпрокурору Роберту Мюллеру в рамках розслідування російського втручання в президентські вибори у США 2016 року.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на власні джерела.

За даними телеканалу, розмова Мюллера з Кушнером відбулася на початку листопада і тривала близько півтори години. Слідство цікавилося показаннями Кушнера з приводу Майкла Флінна, колишнього радника Трампа з національної безпеки, який покинув цю посаду на тлі скандалу, пов'язаного з його переговорами з російським послом. Адвокат Кушнера Абб Ловелл заявив CNN, що його клієнт співпрацює зі слідством.

За даними CNN, з'являється все більше свідчень того, що Флінн може піти на угоду зі слідством, хоча офіційні звинувачення йому поки що не висунули. На початку листопада NBC повідомляв, що Мюллер зібрав достатньо доказів для оголошення звинувачень Флінну та його синові, Майклу Флінну-молодшому. Претензії влади до Флінна можуть стосуватися його лобістської діяльності, відмивання грошей і дачі неправдивих свідчень з приводу його діяльності за кордоном. Видання також писало, що Флінна підозрюють у спробах організації екстрадиції зі США в Туреччину мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара вважає організатором спроби держперевороту, що сталася в липні 2016 року. За це Флінн, за даними ЗМІ, мав отримати мільйони доларів.

Раніше слідчі під керівництвом Мюллера в рамках російського розслідування висунули звинувачення екс-керівникові передвиборного штабу Трампа Полу Манафорту і його бізнес-партнеру Рікові Гейтсу. Їх звинуватили у відмиванні грошей і помістили під домашній арешт. Колишнього радника штабу Трампа Джорджа Пападопулоса звинуватили в дачі неправдивих свідчень, пов'язаних з його зустріччю з жінкою, яка представилася "родичкою Володимира Путіна". Зустріч, імовірно, відбулася в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram