ГоловнаСвіт

Військовий хакер з Ірану шантажував канал НВО краденими матеріалами "Гри престолів"

Месрі пред'явлено звинувачення за численними статтями, згідно з якими йому може загрожувати тривале ув'язнення.

Іранському хакеру Бегзаду Месрі (Behzad Mesri) пред'явлено звинувачення за участь у схемі з незаконного доступу до комп'ютерних систем американського каналу НВО, крадіжці даних і отриманні 6 млн доларів США в криптовалюті біткойн від НВО через погрози поширити викрадений контент.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства юстиції США оприлюдненій у вівторок, 21 листопада, інформує Голос Америки.

Повідомляють, що Месрі нарешті оприлюднив в Інтернеті викрадені дані, включаючи конфіденційну інформацію про майбутні серії популярних серіалів, "Гри престолів" і відеофайлів, що містять неопубліковані епізоди інших серіалів, створених каналом НВО.

"Нехай хакери, які відчувають, наскільки ми віддані захисту інтелектуальної власності, знають - навіть якщо вони ховаються за клавіатурою в далеких від США країнах - зима нарешті прийде", - заявив із приводу висунення звинувачень в.о. прокурора Мангеттена Джун Кім.

З-поміж іншого Месрі вдалося викрасти конфіденційні відеофайли з неопублікованими епізодами оригінальних телевізійних програм каналу HBO - "Barry", "Ballers", "Curb Your Enthusiasm", "Room 104", "The Deuce"; сценарії і резюме сюжетів неопублікованих програм, включаючи епізоди "Гри престолів"; конфіденційну контактну інформацію про акторів і знімальні групи; імейли принаймні одного співробітника HBO; фінансові документи; дані доступу до сторінок каналу HBO в соціальних мережах.

Месрі пред'явлено звинувачення за численними статтями, згідно з якими йому може загрожувати тривале ув'язнення.

Документ серед іншого зазначає, що 29-річний Месрі перебуває в Ірані і раніше працював в інтересах іранських військових, здійснюючи кібератаки на комп'ютерні мережі військових, програмне забезпечення ядерних електростанцій і інфраструктуру Ізраїлю.

"У певний час Месрі був членом іранської хакерської групи Turk Black Hat security team і як її член зробив сотні дефейс сайтів під псевдонімом Skote Vahshat у США та інших країнах", - наголошено в заяві на сайті Мін'юсту США.

Як повідомляли, фінальний сезон "Гри престолів" обійдеться HBO в $90 млн. Прем'єра 8-го сезону "Гри престолів" очікується в 2018-му або навіть на початку 2019 року - точної дати телеканал поки не назвав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram