ГоловнаСвіт

Мугабе відмовився піти у відставку

93-річний президент планує головувати на з'їзді правлячої партії в грудні. 

Мугабе відмовився піти у відставку
Роберт Мугабе

Президент Зімбабве Роберт Мугабе виступив із телезверненням, у якому заявив, що не збирається залишати посади.

Reuters повідомляє, що, звертаючись до народу Зімбабве, Мугабе заявив, що планує головувати на з'їзді правлячої партії в грудні.

Він також заявив, що події минулого тижня не становлять загрози конституції країни чи його владі як главі держави. Мугабе висловив упевненість у тому, що народ Зімбабве націлений на мирне вирішення розбіжностей, на відміну від мешканців багатьох інших країн.

19 листопада правляча партія Зімбабве "Африканський національний союз Зімбабве - Патріотичний фронт" зняла Мугабе з поста свого голови й першого секретаря. Партія висунула Мугабе ультиматум: або він сам піде у відставку до полудня 20 листопада, або парламент почне процедуру імпічменту. 

Daily Mail з посиланням на члена сім'ї правителя повідомила, що на знак протесту проти спроб відправити його у відставку Мугабе оголосив голодування.

93-річний Роберт Мугабе - найстарший чинний глава держави у світі; він править Зімбабве з 1980 року, коли країна отримала незалежність. Його критикують за цензуру і порушення громадянських свобод.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram