ГоловнаСвіт

Папа Франциск запросив на обід 4 тисячі нужденних

У Ватикані вперше відзначили Всесвітній день бідних. 

У Ватикані вперше відзначили заснований Папою Римським Франциском Всесвітній день бідних. З цієї нагоди у неділю, 19 листопада, Папа Римський запросив 4 тисячі бідних людей з Італії, Польщі, Франції та інших країн, повідомляє Радіо Ватикану.

Приблизно 4 тисячі бездомних і безробітних взяли участь у Службі Божій, яку Папа очолив у базиліці Святого Петра. Після закінчення богослужіння 1,5 тисячі з них вирушили на святковий обід у Ватикані за участю Папи Франциска. Інші паломники були перевезені на обід до інших їдалень, семінарій і католицьких колегіумів Рима. 

Фото: EPA/UPG

Папа Франциск заснував Всесвітній день бідних, щоб привернути увагу до тих, хто живе на межі суспільства. Цей день буде відзначатися щороку 33-ї неділі.

У проповіді з нагоди Дня бідних Папа Франциск сказав, що бідні є "тими, хто відкриває нам шлях до неба, нашим "паспортом" у рай.

"Любити бідного означає боротися з усіма формами бідності, духовними й матеріальними, і це також дасть нам користь. Турбота про бідних змінює наше життя. Вона нагадує нам, що насправді має значення: любити Бога і свого ближнього. Тільки це триває вічно, все інше зникає", - сказав Папа Римський.

Раніше в листопаді італійський автовиробник суперкарів Lamborghini подарував Папі Римському Франциску спортивний автомобіль, понтифік вирішив продати авто на аукціоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram