ГоловнаСвіт

У Молдові відкрили міст у Придністров`я

Представники сторін домовилися, що використовувати міст з військовою метою не будуть.

У Молдові відкрили міст у Придністров`я
Фото: Александр Антониу, NewsMaker

У суботу, 18 листопада, відкрили автомобільний міст через Дністер, зруйнований під час збройного конфлікту 25 років тому. На відкритті вперше зустрілися прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп і лідер невизнаного Придністров'я Вадим Красносельський, повідомляє Укрінформ.

Сполучення проходить поблизу населених пунктів Гура Бикулуй (Молдова) і Бичок (територія невизнаного Придністров'я).

Про відкриття моста домовилися на переговорах з Придністровського врегулювання представники Кишинева і Тирасполя Георгій Балан (віце-прем'єр Молдови з реінтеграції) і Віталій Ігнатьєв (міністр закордонних справ невизнаної республіки Придністров'я).

Представники сторін погодили, що використовувати міст з військовою метою не будуть.

Відзначимо, міст між пунктами Гура Бикулуй і Бичок, який зруйнували під час збройних зіткнень в 1992 році, відновлено на кошти Європейського Союзу.

Міст між селами Гура Бикулуй і Бичок міститься на міжнародній трасі М14, яка є спільною частиною IX Пан'європейського транспортного коридору (Брест-Кишинів-Одеса).

Під час бойових дій на Дністрі в 1992 році його підірвали. На початку 2000-х років міст відновили, але він так і не був відкритий, залишаючись свого роду символом недоговороздатності двох берегів.

Нагадаємо, раніше Молдова не пропустила в Придністров'я двох російських істориків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram