ГоловнаСвіт

Демонстрації в Греції переросли в погроми з коктейлями Молотова і сльозогінним газом

Зіткнення молоді з поліцією відбулися в трьох грецьких містах.

Увечері 17 листопада в містах Греції відбулися демонстрації молоді, приурочені до річниці студентського повстання в Політехнічному університеті в 1973 році. Після демонстрацій в Афінах, в місті Патри на Пелопоннесі і в Салоніках розпочалися масові заворушення. Про це повідомляє афінське агентство новин «Амна».

До ранку суботи в зіткненнях постраждали двоє цивільних. В Афінах жінка госпіталізували з опіками. У Салоніках отримав травми мотоцикліст, який в'їхав у барикаду.

У столиці в ході взяли участь близько 13 тис. осіб, порядок охороняли 7 тис. поліцейських.

Анархісти кидали в правоохоронців пляшки із запальною сумішшю, камені і фаєри. Поліція відповіла сльозогінним газом, шумовими гранатами і застосувала кийки. Над Афінами кружляв поліцейський вертоліт.

У місті Патри на Пелопоннесі учасники ходи підпалили баки зі сміттям, кидали в поліцейських «коктейлями Молотова», правоохоронці у відповідь застосували світлошумові гранати.

Відзначимо, що 17 листопада в Греції відзначають загальнонаціональний день пам'яті, який пов'язаний з листопадовими подіями 1973 року. Тоді студенти Афінського політехнічного університету оголосили страйк на знак протесту проти військового режиму в країні. До мітингів приєдналися тисячі греків. В результаті жорстокого придушення повстання загинули 24 людини.

Нагадаємо, з понеділка в Греції йшли сильні дощі. Унаслідок повені поблизу Афін загинули щонайменше 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram