ГоловнаСвіт

Поліція назвала остаточне число жертв пожежі в лондонській висотці Grenfell Tower

Раніше повідомляли про 80 загиблих.

Поліція назвала остаточне число жертв пожежі в лондонській висотці Grenfell Tower
Grenfell Tower
Фото: EPA/UPG

Остаточна кількість загиблих від пожежі в червні в багатоповерховому будинку Grenfell Tower у Лондоні становить 71 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеву поліцію.

Раніше зазначали, що в результаті інциденту загинули 80 людей, проте після докладного пошуку й аналізу виявилося, що ця кількість менша. Це пов'язано з тим, що деяких зниклих безвісти осіб порахували кілька разів, а деяких людей, які проживали в Grenfell Tower, знайшли мертвими в іншому місці. Також повідомляють, що були випадки шахрайства, коли заради фінансової компенсації ту чи іншу людину називали загиблою в пожежі в цьому будинку.

У поліції розповіли, що їхні співробітники, судово-медичні експерти, археологи і фахівці у сфері стоматології були задіяні для виявлення невідомих людських останків. Вони перевіряли кожну квартиру на кожному поверсі і кожній комунальній ділянці, підкреслили в поліції.

Пошук включав аналіз тонн уламків вручну, щоб виявити всі людські останки в обгорілому будинку. Паралельно було проведено величезну кількість розслідувань для ідентифікації можливих жертв.

Масштабна пожежа у 24-поверховому житловому будинку Grenfell Tower сталася 14 червня.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що близько 20 уцілілих й очевидців пожежі в лондонській висотці намагалися накласти на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram