ГоловнаСвіт

КНДР передала Путіну лист про готовність до ядерного удару по США

Передача листа сталася ще в кінці вересня.

КНДР передала Путіну лист про готовність до ядерного удару по США
Ким Чен Ын
Фото: guardian.co.uk

Делегація Північної Кореї передала президенту РФ Володимиру Путіну листа, в якому повідомила про готовність завдати ядерного удару по США.

Про це повідомило джерело РИА Новости, ознайомлене зі ситуацією.

За словами співрозмовника агентства, про лист повідомили американській стороні, після цього позиція США щодо КНДР змінилася. Як повідомляє РІА Новини, листа передали Путіну через спікера Ради Федерації Валентину Матвієнко під час зустрічі на полях асамблеї Міжпарламентського союзу в жовтні 2017 року.

Сама Матвієнко сказала, що їй вручили "оригінал реакції верховного керівника КНДР Кім Чен Ина на виступ президента США Дональда Трампа в ООН ".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що нічого не знає про цей лист.

Раніше Трамп попросив у Конгресу додаткові $4 млрд на оборону країни через загрозу з боку КНДР. Президент США вирішив встановити 20 додаткових cнарядів, здатних перехоплювати міжконтинентальні балістичні ракети. Голова Пентагону Джеймс Меттіс в кінці жовтня попереджав Північну Корею, що в разі атаки вони можуть отримати "масовану військову відповідь". Він наголошував, що США ніколи не приймуть те, що КНДР продовжує розроблення ядерної зброї.

Трамп відзначав, що проблему з Північною Кореєю можна було б вирішити легше, якби у Вашингтона і Москви були б хороші відносини.

Конфлікт між КНДР і США загострився після того, як Пхеньян провів найпотужніші за свою історію випробування ядерної зброї на початку вересня. Відповіддю на ці дії стали нові міжнародні санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram