ГоловнаСвіт

У РФ організаторам онлайн-уроків з профілактики ВІЛ заборонили використовувати слово "презерватив"

Організатори уроків відмовилися підкоритися.

У РФ організаторам онлайн-уроків з профілактики ВІЛ заборонили використовувати слово "презерватив"
Фото: bez-zavisimosti.ru

Міністерство освіти і науки Росії зажадало від організаторів онлайн-уроку з профілактики ВІЛ не використовувати слово "презерватив" і "говорити про моральність, аби уникнути слизьких тем". Організатори відмовилися підкоритися.

Про це "Коммерсанту" розповів керівник проекту відкритих уроків Сергій Буланов.

"Центр сучасних освітніх технологій продовжить займатися підготовкою заходу, але має намір надалі орієнтуватися на експертів МОЗ і Росспоживнагляду, а не на замовників з Міністерства освіти", - сказав Буланов.

За його словами, напередодні через вимоги чиновників було зупинено робочу нараду з підготовки відкритого уроку, який має відбутися 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Організаторам "рекомендували говорити про моральність, аби уникнути слизьких тем". Буланов уточнив, що "тема доволі широко представлена в шкільній освіті, але в цей час Міністерство освіти зайняло дивовижну позицію, засновану на підміні профілактики ВІЛ (а це переважно питання особистої гігієни) профілактикою моральних цінностей".

Крім того, прирівнювання ризиків зараження лише до асоціальної поведінки некоректне і неправильне, вважає експерт: "30% інфікованих жінок заразилися від єдиного в своєму житті партнера - чи можемо ми дорікнути їм в асоціальній поведінці? ВІЛ-позитивні підлітки, які заражені з народження, - не вели асоціальний спосіб життя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram