ГоловнаСвіт

Виконавцю теракту в Нью-Йорку пред'явили звинувачення

ФБР розшукує ще одного узбецького чоловіка в рамках розслідування у цій справі.

Виконавцю теракту в Нью-Йорку пред'явили звинувачення
Фото: EPA/UPG

Федеральні прокурори в Нью-Йорку пред'явили 29-річному іммігранту з Узбекистану Сайфулло Саїпову звинувачення у вбивстві восьми людей на Мангеттені і наданні матеріальної підтримки терористичній організації.

Як передає Бі-бі-сі, у заяві прокуратури йдеться, що Саїпов відмовився від права не свідчити проти самого себе і визнав, що надихався пропагандою угруповання "Ісламська держава".

Раніше в середу президент США Дональд Трамп схвально відгукнувся про ідею відправити Саїпова (якого він назвав "твариною") в табір Гуантанамо на Кубі, як "ворожого комбатанта" у "війні з тероризмом", проголошеній після 11 вересня 2001 року. Цю ініціативу раніше підтримали сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем, які часто критично оцінюють нинішнього президента.

Паралельно Трамп виступив за ліквідацію програми грін-карт, в рамках якої, за попередньою інформацією, Саїпов прибув у США 2010 року.

Також у середу ввечері з'явилися повідомлення, що ФБР розшукує ще одного узбецького чоловіка в рамках розслідування у цій справі.

31 жовтня в Нью-Йорку стався теракт - чоловік на вантажівці в'їхав у натовп людей, загинули вісім людей. Організатором атаки назвали громадянина Узбекистану, 29-річного Сайфулло Саїпова. Він в'їхав у США 2010 року і отримав вид на проживання.

Поліція поранила Саїпова в живіт. Зараз він лікується в лікарні. За даними ЗМІ, у вантажівці виявили лист, автор якого висловлював прихильність ідеям терористичного угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram