ГоловнаСвіт

Дутерте заявив про звільнення філіппінського міста Мараві від ІДІЛ

Австралія вважала захоплену бойовиками частину Філіппін однією з найсерйозніших загроз можливого теракту.

Дутерте заявив про звільнення філіппінського міста Мараві від ІДІЛ
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що південне місто Мараві звільнили від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), однак військові продовжують вести бої з ісламістами.

Про це повідомляє Аssociated Рress.

"...Я заявляю, що місто Мараві звільнене від терористичного впливу", - сказав він.

Бойовики ІДІЛ ще в травні захопили південну частину філіппінського міста Мараві, що викликало побоювання, що регіон може стати притулком для бойовиків ІДІЛ, які повертаються з Близького Сходу, або для австралійських джихадистів, які не можуть дістатися до Сирії.

Швидкий успіх бойовиків і повільна реакція збройних сил Філіппін викликали стурбованість серед австралійських служб безпеки і розвідувальних служб.

Австралійська поліція і розвідка вважали захоплену бойовиками частину Філіппін однією з найсерйозніших загроз можливого терористичного нападу з масовими наслідками для Південно-Східної Азії та Австралії зокрема.

У вересні уряд Австралії заявив про намір відправити на Філіппіни представників спеціального підрозділу фінансової розвідки, завданням якого є протидія фінансуванню ІДІЛ у Південно-Східній Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram