ГоловнаСвіт

Штайнмаєр 25 жовтня відвідає Москву на запрошення Путіна

Президенти обговорять перспективи розвитку російсько-німецьких відносин/

Штайнмаєр 25 жовтня відвідає Москву на запрошення Путіна
Фото: EPA/UPG

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня відвідає з робочим візитом Росію.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

"25 жовтня відбудеться зустріч Володимира Путіна з Федеральним президентом Федеративної Республіки Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, який відвідає Москву з робочим візитом на запрошення глави Російської держави", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що президенти обговорять перспективи розвитку російсько-німецьких відносин, а також обміняються думками з низки актуальних питань міжнародного порядку денного.

Нагадаємо, 12 лютого Федеральні збори обрали Штайнмаєра 12-м федеральним президентом Німеччини. 17 березня в палаці Бельвю відбулися урочисті проводи 77-річного Йоахіма Гаука, який обіймав пост глави держави з 2012 року.

Федеральний президент Німеччини виконує представницькі функції - він представляє ФРН на міжнародній арені та акредитує дипломатичних представників. Крім того, він володіє правом помилування ув'язнених.

До його офіційних функції належить: підписання й оприлюднення федеральних законів (при цьому він має право здійснювати конституційний нагляд за законотворчою діяльністю); висунення кандидатури федерального канцлера на розгляд парламенту, затвердження федерального канцлера на посаді та звільнення його з посади; затвердження на посаді та звільнення з посади федеральних міністрів за поданням федерального канцлера; затвердження на посаді та звільнення федеральних суддів, федеральних службовців, офіцерів і унтер-офіцерів. У цих випадках він є лише виконавцем рішень, ухвалених іншими органами влади.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram