ГоловнаСвіт

Російський суд оштрафував Telegram за відмову співпрацювати з ФСБ

ФСБ зацікавили шість номерів телефонів, які використовують месенджер. 

Російський суд оштрафував Telegram за відмову співпрацювати з ФСБ
Логотип мессенджера Telegram
Фото: Wikipedia

Міщанський суд Москви оштрафував Telegram Messenger LLP (Лондон) на 800 тис. рублів за відмову виконати запит Федеральної служби безпеки про надання інформації для декодування повідомлень користувачів.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Визнати Telegram Messenger LLP винним у скоєнні адміністративного правопорушення і призначити покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться в рішенні суду.

Суддя уточнила, що стягнутий штраф піде в дохід бюджету Москви.

У постанові суду відповідачеві також роз'яснюється відповідальність за невиконання судового рішення та можливість його оскарження в Міщанському суді Москви.

Відповідно до оголошених у суді матеріалів адміністративної справи, 12 липня цього року ФСБ скерувала запит до лондонського офісу Telegram про необхідність надання в термін до 16 липня інформації щодо шести телефонних номерів. Відповіді від Telegram не було.

Нагадаємо, у червні 2017 року засновник Telegram Павло Дуров під загрозою блокування погодився зареєструвати месенджер у реєстрі розповсюджувачів інформації, який веде Роскомнадзор, проте відмовився передавати владі дані про користувачів. Реєстрація в реєстрі, відповідно до закону "Про інформацію", зобов'язує месенджер надавати спецслужбам ключі шифрування.

У вересні ФСБ склала на месенджер Telegram адміністративний протокол за відмову надати доступ до повідомлень користувачів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram