ГоловнаСвіт

Туреччина хоче купити в Росії новітні ЗРК С-500

С-400, про придбання якого домовилися раніше, не сумісна із системами НАТО.

Туреччина хоче купити в Росії новітні ЗРК С-500
Встреча президент России Владимира Путина и Президент Турции Реджепа Тайипа Эрдогана в Санкт-Петербурге
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що обговорював із Москвою придбання новітніх зенітно-ракетних комплексів С-500.

"Ми з Володимиром Путіним обговорювали і ЗРК С-500", - сказав Ердоган під час спілкування з журналістами після повернення із закордонного турне, пише РБК з посиланням на Haberturk.

Одночасно Ердоган висловив надію, що Москва і Анкара зможуть домовитися про спільне виробництво ЗРК С-400. На нинішньому етапі контракту про С-400 йдеться тільки про закупівлю, але Анкара розраховує, що зуміє домовитися про спільне виробництво на наступному етапі, додав турецький президент.

С-500 - новітній зенітно-ракетний комплекс, який поки що не надійшов на озброєння російської армії. Його технічні особливості досі засекречені.

Угоду про придбання Туреччиною російських С-400 було підписано після декількох місяців переговорів. За даними видання РБК, за кожен дивізіон Анкара погодилася заплатити $500 млн.

Напередодні постійний представник США при НАТО Кей Бейлі заявила, що С-400 не сумісний із системами, які використовує Північноатлантичний альянс. Операцію Росії з Туреччиною вона назвала спробою "вибудувати стіни" між членами НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram