ГоловнаСвіт

Усов сумнівається в негативному висновку Венеціанської комісії щодо закону про освіту

"Ми реалізували максимальний вплив на текст резолюції шляхом прийняття або скасування багатьох поправок"

Усов сумнівається в негативному висновку Венеціанської комісії щодо закону про освіту
Константин Усов
Фото: Макс Требухов

Законпро освіту враховує всі міжнародні зобов'язання, відповідає ратифікованим Україною документам і нашій Конституції, тому немає ніяких підстав вважати, що висновок Венеціанської комісії щодо нього буде негативним. Таку думку в коментарі LB.ua висловив член української делегації в ПАРЄ Констянтин Усов.

"Зараз немає підстав змінювати Закон про освіту. його підписано, опубліковано, і він набув законної чинності. Немає такого органу за межами України, який може нас змусити внести правки в наш національний Закон. При цьому, ми можемо погодитися, або не погодитися з висновками Венеціанської комісії, коли вони будуть. На цей момент немає ніяких підстав вважати, що Венеціанська комісія дасть негативний висновок. Тому що закон хоч і писався в досить складних умовах, але він дійсно враховує всі наші міжнародні зобов'язання, відповідає ратифікованим Україною міжнародним документам і нашій Конституції. Ми здійснили максимальний вплив на текст резолюції, домоглися прийняття або скасування багатьох поправок. Наша робота полягала саме в цьому. Тому на сьогодні бій закінчено, ПАРЄ перейшла до розгляду інших питань", - сказав він.

Усов також повідомив, що українській делегації не вистачило одного голосу, щоб значно змінити той текст резолюції, в якому вона була прийнята. Все тому, що член делегації, нардеп від "Радикальної партії Олега Ляшка" Віктор Вовк проспав засідання комітету.

«Комітет був о 8.30 за місцевим французьким часом. І пан Вовк був відсутній. Він прийшов пізніше вже о 10.00. Один голос зірвав би російському лоббі можливість провести найбільш ворожі для нас правки", - розповів Усов.

Нагадаємо, в Парламентській асамблеї Ради Європи у четвер пройшли дебати, присвячені закону про освіту України, за підсумками якої було прийнято резолюцію з рекомендаціями Україні щодо захисту прав національних меншин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram