ГоловнаСвіт

Сенатори Кардін і Маккейн розкритикували Білий дім за зволікання з законом про санкції проти РФ

Це вже другий лист сенаторів з критикою адміністрації Трампа.

Сенатори Кардін і Маккейн розкритикували Білий дім за зволікання з законом про санкції проти РФ
Фото: investigator.org.ua

Сенатори США Бен Кардін (демократ) і Джон Маккейн (республіканець) звинуватили адміністрацію президента Дональда Трампа в затягуванні з введенням нового закону, що посилює санкції проти Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявили сенатори Кардін і Маккейн у своєму листі, Білий дім не подав інформацію про російську оборону та розвідку, як того вимагає закон. Таке зволікання, на їхню думку, ставить під сумнів прихильність адміністрації Трампа закону про санкції, який було підписано і набув чинності більш ніж два місяці тому.

Сенатори відзначили, що в адміністрації було достатньо часу, щоб виконати вимоги закону.

У Білому домі поки що не відповіли на цей лист.

Це вже другий лист Маккейна і Кардіна з критикою адміністрації Трампа за невиконання положень закону.

Трамп, який постійно закликає до поліпшення відносин з Росією, критикував законопроект про санкції проти Москви, але підписав документ 2 серпня. Цей акт також передбачає законодавче врегулювання санкцій проти Ірану і Північної Кореї, які Трамп підтримує.

З-поміж іншого закон накладає обмеження на компанії, пов'язані з енергетичними проектами в Росії, і банки, що фінансують такі проекти. Закон також вимагає від президента повідомляти Конгресу про намір змінювати санкції і залишає за законодавцями право блокувати такі пропоновані зміни.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон сподівається, що санкції змусять Росію вжити заходів для поліпшення відносин зі США. Президент РФ Володимир Путін назвав нові санкції "хамством".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram