ГоловнаСвіт

У РФ адміністратора пабліку "ВКонтакте" викликали на допит за цитату з "Незнайка на Місяці" (оновлено)

Чоловіка підозрюють у розпалюванні ненависті до поліцейських.

У Росії адміністратора пабліку "Радикальні мрійники" в соціальній мережі "ВКонтакте" Михайла Малахова викликали на допит через публікацію з фрагментом із книги "Незнайко на Місяці" Миколи Носова.

Про це він написав у своєму пабліку, повідомляє "Открытая Россия"

"Словом, щойно дзвонили з поліції, просять прийти дати пояснення з приводу публікації цитати з "Незнайка" і декількох інших. У групі менш ніж триста підписників - це так, між іншим, для роздумів", - ідеться на сторінці "Радикальних мрійників".

У пості, про який мова, наведено фрагмент з розділу 31 "Колосок отримує насіння гігантських рослин" казки-роману "Незнайко на Місяці". Оселедчик в запитує Колоска, хто такі поліцейські. На що той відповідає, що вони "бандити", які "захищають лише багатіїв".

Цей фрагмент із "Незнайка на Місяці" публікувався в пабліку двічі до цього. 28 березня на сторінці був розміщений фрагмент із книги без будь-яких підписів від авторів "Радикальних мрійників". Пізніше 10 серпня на сторінці опублікували той самий текстовий фрагмент з ілюстрацією, на якій намальовано Чиполліно з "коктейлем Молотова" в руках.

Як повідомляє "Открытая Россия", Михайло Малахов не знає, чи було порушено проти нього кримінальну справу. У прокуратурі виданню заявили, що Малахова викликали через скарги на розпалювання ненависті до поліцейських (за статтею 282 КК). Фрагмент із книги вивчить лінгвістична експертиза. Хто міг написати на нього заяву, Малахов не знає.

"Коли я це почув, я був збентежений і перепитав: "Ви хочете отримати пояснення з приводу уривку з "Незнайка"? Він розпалює ненависть до поліцейських? Ви серйозно?" На що слідчий мені сухо відповів: "У цьому розбереться лінгвістична експертиза", - розповів Малахов.

Видання зазначає, що Малахов живе в Краснодарі і допомагає людям отримувати неустойки від забудовників через товариство захисту прав споживачів.

Зазначимо, що раніше Малахов за гроші вів групи бойовиків "ЛНР" і "ДНР".

Оновлено: Прокуратура Краснодарського краю спростувала інформацію про виклик Малахова на допит через публікацію фрагмента з книги Миколи Носова "Незнайко на Місяці". Про це повідомили в прес-службі прокуратури, пише "Медуза".

У прес-службі заявили, що Малахов "огульно звинуватив правоохоронні органи, око государеве". Вони підкреслили, що у своєму повідомленні про допит він вказав стару адресу прокуратури, вже нечинну.

У прокуратурі зазначили, що дзвонили в усі районні підрозділи, ні в одному з них Малахова на опитування не викликали і претензій до нього не мають.

Нагадаємо, що 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, стосовно яких введено санкції. До розширеного списку увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

У серпні мобільний додаток "ВКонтакте" викрили у зборі інформації про користувачів. Представники соцмережі пояснили збір інформації необхідністю "поліпшити персональну видачу контенту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram