ГоловнаСвіт

Адміністрація Трампа вирішила вислати 15 кубинських дипломатів

Ця вимога має бути виконана впродовж семи днів.

Адміністрація Трампа вирішила вислати 15 кубинських дипломатів
Фото: bbc.com

Адміністрація президента США Дональда Трампа вирішила вислати 15 кубинських дипломатів.

Про це повідомляє The New York Times

У Держдепартаменті США заявили, що поінформували кубинського посла у Вашингтоні про рішення скоротити число дипломатів. Ця вимога має бути виконана впродовж семи днів.

Минулого тижня Вашингтон повідомив, що скорочує число своїх дипломатів у Гавані до 27 осіб через "акустичні атаки", які призвели до проблем зі здоров'ям у деяких співробітників посольства. Влітку влада США повідомляла, що в результаті цих атак кілька працівників дипмісії позбулися слуху.

Представник Держдепу заявив журналістам, що для повернення співробітників у посольство США на Кубі і в представництво Гавани в Вашингтоні влада острова повинна надати гарантії того, що "акустичні атаки" припиняться. Гавана заперечує причетність до цих інцидентів.

Останні події - це "ще один крок" проти політики зближення з Кубою, прихильником якої був попередній президент США Барак Обама, відзначає NYT.

Багато кубинських емігрантів у Флориді й інших штатах критикували цю політику.

З 1961-го по 2015 рік у Куби і США не було дипломатичних відносин. Угоду про нормалізацію відносин адміністрація Обами підписала з Гаваною в 2015 році. На Кубі тоді з'явилося посольство США. Пізніше Вашингтон скасував частину обмежень у сфері торгівлі з Гаваною. У червні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив про скасування угоди щодо поліпшення відносин з Кубою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram