ГоловнаСвіт

Нетаньяху запросили оглянути "містечко біженців" під Києвом

Ізраїльський прем'єр провів зустріч з головним рабином України.

Нетаньяху запросили оглянути "містечко біженців" під Києвом
Биньямин Нетаньяху
Фото: из facebook Моше Асмана

Голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху отримав увечері 3 жовтня детальну інформацію про дворічний досвід реалізації проекту допомоги біженцям від війни на Донбасі.

Про перебіг створення і розвитку кампусу для біженців "Анатівка" в Київській області керівнику уряду Ізраїлю розповів головний рабин України Моше-Реувен Асман, повідомляє LB.ua

"Біньямін Нетаньяху і його дружина Сара реагували з великим інтересом на мою розповідь про зведення селища з нуля, і запитували про умови життя біженців. Я показав їм карту Анатівки з усіма житловими, навчальними та оздоровчими об'єктами", - зазначив рабин Асман після спілкування з Нетаньяху в Єрусалимі.

За підсумками зустрічі, що відбулася в резиденції Біньяміна Нетаньяху, головний рабин України запросив ізраїльського прем'єра відвідати Київ і особисто ознайомитися з успіхами проекту Анатівки. "Також я передав Нетаньяху слова великої пошани євреїв України і благословив його, побажавши залишатися сильним лідером, який відстоює інтереси свого народу на неспокійному Близькому Сході".

Фото: из facebook Моше Асмана

Анатівка - зведене на кошти єврейської громади нове міні-місто для 500 осіб, за 5 км від Києва по Житомирській трасі. Цей населений пункт є соціально-адаптаційним проектом для біженців зі Сходу України. Фундамент для майбутнього поселення заклав посол Ізраїлю в Україні Еліа Білоцерківський. Урочисте відкриття під керівництвом головного рабина України Моше-Реувена Асмана, який курирує будівництво, відбулося 1 вересня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram