ГоловнаСвіт

У Росії назвали дату запуску пасажирських поїздів в обхід України

З 20 вересня в обхід України почали ходити вантажні поїзди.

У Росії назвали дату запуску пасажирських поїздів в обхід України
Фото: www.the-village.ru

Рух перших пасажирських поїздів в обхід України по побудованій ділянці залізниці Журавка - Міллерово почнеться з 15 листопада, повідомляє ТАРС.

"У зв'язку з введенням в експлуатацію ділянки Журавка - Сохрановка - Боченкова з 15 листопада зміниться маршрут прямування пасажирських поїздів з Москви до Кисловодська, Анапи, Назраня, Адлера, Новоросійська, з Санкт-Петербурга в Адлер, а також у зворотному напрямку. Це перша частина пасажирських поїздів, які вперше підуть по новій ділянці, не заходячи на територію України, до цього були пущені тільки вантажні поїзди", - сказали в прес-службі Південно-Східної залізниці (ПСЗ).

Відзначається, що через зміни руху цих поїздів також частково зміниться розклад поїздів з Воронежа, Адлера, Анапи, Новоросійська в Москву, з Адлера до Нижнього Новгорода і з Кисловодська в Іркутськ і Тинду.

Компанія "Російська залізниця" 20 вересня повідомила про запуск регулярного руху вантажних поїздів в рамках тестової експлуатації на лінії Журавка - Міллерово в Воронежській та Ростовській областях в обхід України.

Залізницю в обхід України в Росії почали будувати в квітні 2015 р. Як повідомлялося, вартість будівництва цієї ділянки становить приблизно $1,3-1,7 млрд.

У 2012 році РЗД пропонувала перенести кордон України в цьому районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram