ГоловнаСвіт

Amnesty просить майбутній уряд ФРН прописати умови захисту біженців у коаліційній угоді

Правозахисники вважають, що на національному рівні всі демократичні партії Бундестагу повинні виключити расистські гасла.

Amnesty просить майбутній уряд ФРН прописати умови захисту біженців у коаліційній угоді

Правозахисні організації Amnesty International і PRO ASYL звернулися із закликом до майбутнього уряду Німеччини прописати умови захисту біженців у майбутній коаліційній угоді.

Про це організації заявили журналістам у Берліні, повідомляє "Укрінформ".

"Ми закликаємо майбутній федеральний уряд забезпечити і підсилити правові стандарти в справі захисту біженців. Ми очікуємо від нового уряду угоди, що базується на правах людини, поваги міжнародного права в питанні біженців", - заявили генеральний секретар AI Маркус Бееко і керуючий директор компанії PRO ASYL Гюнтер Буркхардт.

Обидві структури критикують співпрацю ЄС і його держав-членів з третіми країнами, зокрема, з Лівією і Туреччиною, що дозволяє відправляти людей назад у ці країни, де на них знову чекають жахливі умови і переслідування. Вони критикують також поточні реформи в ЄС з питання надання притулку, заклики переглянути Дублінські угоди, які приведуть до того, що жодна держава не буде нести відповідальності за долю людей, які там перебувають. 

Правозахисники вимагають від наступного федерального уряду ініціювати зміну курсу з тим, щоб ті, кому потрібен притулок, могли і надалі гарантовано знайти його в Європі. Голос Німеччини буде вирішальним у переговорах на європейському рівні, нагадують вони. "Поточна політика біженців руйнує принципи прав людини в Європі та солідарності", - зауважив Буркхардт.

На національному рівні всі демократичні партії Бундестагу також повинні виключити расистські гасла, відзначили учасники прес-конференції. Amnesty і PRO ASYL звернулися до нових депутатів із закликом слідувати зобов'язанням у справі захисту прав людини і до березня 2018 року відобразити в законодавстві право на возз'єднання сімей для всіх категорій біженців, у тому числі тих, хто отримав так звану субсидований захист. "Сім'ї не повинні бути розділені впродовж багатьох років", - наголосив Буркхардт.

Бееко вважає за потрібне внести зміни в політику стосовно афганських біженців. Поточна ситуація з безпекою в цій країні така погана, як ніколи з 2001 року. Новий уряд Німеччини не має права нікого депортувати в таку країну, сказав він. Цього року влада відхилила прохання про надання притулку вже 60 тис. афганців.

Як повідомляли раніше сьогодні, фракції Бундестагу визначилися зі своїми лідерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram