ГоловнаСвіт

Російські хакери атакували 21 штат США під час виборів президента

Доказів того, що вони змінили хоч один голос, немає.

Російські хакери атакували 21 штат США під час виборів президента
Фото: EPA/UPG

Російські хакери атакували 21 штат США під час виборів президента 2016 року.

Міністерство внутрішньої безпеки США підтвердило, що інформувало 21 штат про атаки російських хакерів, і що деякі системи кіберзахисту були прорвані, однак не назвало їх і не вказало, що хакери змогли впливати на результати волевиявлення.

Агентства Reuters та Associated Press ідентифікували всі штати. За їхніми даними, мова йде про штати Алабама, Аляска, Колорадо, Коннектикут, Флорида, Міннесота, Техас, Вашингтон, Арізона, Іллінойс, Айова, Меріленд, Північна Дакота, Пенсильванія, Делавер, Орегон, Оклахома, Вірджинія, Вісконсин, Огайо.

Адміністратор виборчої комісії Вісконсина Майкл Хаас повідомив, що хакери російського уряду атакували систему реєстрації виборців штату в 2016 році. Однак, за його словами, результати виборів не були змінені. Дональд Трамп виграв вибори у Вісконсині з перевагою в приблизно 23 тис. - або 0,8% - голосів.

Голова національної асоціації керівників виборів США Джадд Чот вважає, що "ніяких доказів того, що хакери змінили хоч один голос або одну реєстрацію немає".

Нагадаємо, що на виборах президента США у 2016 році за Дональда Трампа проголосували 46,1% виборців, тоді як за Клінтон - 48,2%. Але завдяки тому, що в країні діє система непрямих виборів, Трамп переміг 304 голосами вибірників проти 227.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram