ГоловнаСвіт

Іран продовжить посилювати свою військову міць, - президент Рухані

В Ірані представили нову балістичну ракету дальністю до 2000 кілометрів.

Іран продовжить посилювати свою військову міць, - президент Рухані
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Ісламська Республіка Іран, незважаючи на критику з боку США і Франції, продовжить посилювати свої військові сили і ракетну програму.

Про це заявив президент Ірану Хасан Рухані в телевізійному зверненні з нагоди річниці початку першої війни між Іраком і Іраном у 1980 році, повідомляє DW

"Подобається вам це чи ні, ми будемо посилювати свою військову міць. Ми будемо вдосконалювати не тільки наші ракети, а й наші військово-повітряні, сухопутні та військово-морські сили. Коли йдеться про оборону нашої країни, ми ні в кого не питатимемо дозволу", - сказав іранський лідер.

Під час військового параду в Тегерані 22 вересня Іран представив нову балістичну ракету дальністю до 2000 кілометрів, яка здатна переносити кілька боєголовок, передає іранське державне інформаційне агентство IRNA.

Напередодні, під час першого виступу в Генеральній асамблеї ООН, президент США Дональд Трамп назвав Іран "державою-вигнанцем", а угоду з Іраном - "ганьбою для США". Однак в Євросоюзі запевнили, що жодна зі сторін ядерної угоди не порушувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram