ГоловнаСвіт

Опозиція домоглася часткового успіху на виборах у Москві

"Яблуко" фактично зайняло друге місце зі 176 мандатами.

Опозиція домоглася часткового успіху на виборах у Москві
Архив
Фото: EPA/UPG

У Москві на минулих 10 вересня муніципальних виборах в багатьох районах перемогу здобули кандидати від опозиції. Партія "Єдина Росія" (ЄР) отримала 76,83% або 1154 депутатських мандати, повідомляється в понеділок, 11 вересня, на сайті Мосміськвиборчкому, пише DW. Явка становила всього 14,81%.

За даними Мосміськвиборчкому, подолати "муніципальний фільтр" на виборах мера Москви зможе тільки кандидат від ЄР. Партії "Справедлива Росія", ЛДПР, КПРФ, а також "Яблуко" в сумі послабили свої позиції, набравши "приблизно 233 мандати" (раніше вони мали 390).

"Яблуко" фактично зайняло друге місце на виборах зі 176 мандатами. КПРФ програла вибори, отримавши в п'ять разів менше мандатів (43 замість 212). Близько 108 депутатських мандатів дістануться самовисуванцям, п'ять - "Партії зростання", два - партії ПАРНАС.

У Москві відбувалася боротьба за 1502 мандати в районні збори, 266 з них дісталися кандидатам від об'єднаних демократів, заявив на прес-конференції за підсумками виборів опозиціонер Дмитро Гудков. За його словами, "не дивлячись на катастрофічно низьку явку, ми перемогли".

Як повідомив у себе в Twitter опозиціонер Ілля Яшин, очолюваний ним рух "Солідарність" здобув перемогу в Красносельському районі Москви.

"Підсумки виборів у Красносельському: Солідарність - 7 мандатів, Єдина Росія - 3. В обох округах перші місця наші. Повний розгром єдиноросів", - написав він.

На сайті "Яблука" стверджується, що партія отримала 181 депутатський мандат в 51 районі столиці. Крім того, списки "Яблука" подолали 5-відсотковий бар'єр в Псковській, Московській і Сахалінській областях. Кандидати від партії перемогли в округах на виборах у Краснодарському краї, Підмосков'ї, Псковській і Вологодській областях.

Вибори відбулися в 82 регіонах. Загалом у країні друге місце після ЄР займає КПРФ, яка зміцнила статус "головної опозиційної сили", заявив заступник голови ЦК КПРФ Іван Мельников. Явка на виборах у країні становила менш ніж 30 відсотків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram