ГоловнаСвіт

Курт Волкер відвідає Росію найближчим часом

Наприкінці липня він об'їхав пів-Європи, включно з Україною. 

Курт Волкер відвідає Росію найближчим часом
Фото: СММ ОБСЕ

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер найближчим часом відвідає Росію і зустрінеться з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, яка відбулася в неділю в столиці Філіппін Манілі.

"Рекс Тіллерсон підтвердив, що такий контакт з нашим представником Владиславом Сурковим запланований і відбудеться найближчим часом", - цитує Лаврова "РІА Новини".

Він нагадав, що Волкер уже об'їхав чимало столиць, включно з Києвом, Парижем, Берліном, Лондоном. "Нам буде цікаво, яке уявлення про нинішній стан справ склав американський спеціальний представник", - сказав російський міністр.

Нагадаємо, що 23-24 липня Волкер перебував в Україні. Зокрема він відвідав прифронтову Авдіївку і Краматорськ, переконавшись, що на Донбасі зараз "не заморожений конфлікт, а гаряча війна".

Після України він попрямував до Парижа, щоб обговорити з представниками Франції та Німеччини хід перемовин у мінському (Україна, Росія, ОБСЄ) і нормандському (Україна, Росія, Франція, Німеччина) форматах. Також він відвідав Брюссель для перемовин з представниками Євросоюзу і НАТО, Відень для зустрічі з керівництвом ОБСЄ і Лондон для перемовин з британською владою.

7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Волкера спецпредставником щодо України. Він координуватиме зусилля Держдепартаменту з урегулювання конфлікту в Україні.

Волкер - фахівець у сфері міжнародних відносин. З 1986 року він працював аналітиком у ЦРУ, з 1988 року - в Держдепі США. 1998 року Волкер став першим секретарем американської місії в НАТО, 2005 року - заступником помічника держсекретаря у справах Європи та Євразії; а 2008-2009 років був постпредом США в НАТО. 

Останні роки Волкер працював у Міжнародному республіканському інституті Маккейна.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram