ГоловнаСвіт

Канада не визнає вибори в Конституційну асамблею у Венесуелі, - Фріланд

МЗС Канади закликало владу Венесуели почати переговори з опозицією.

Канада не визнає вибори в Конституційну асамблею у Венесуелі, - Фріланд
Христя Фриланд
Фото: liberal.ca

Канада виступає проти створення у Венесуелі Конституційної асамблеї, яка матиме повноваження змінювати основний закон країни.

Про це заявила голова МЗС Канади Христя Фріланд, передає "Укрінформ".

"Канада не визнає і засуджує недемократичні дії венесуельського режиму. Ця Конституційна асамблея ще більше загострить протистояння в країні, вкравши у її громадян засадничі демократичні права", - сказала Фріланд.

Вона звинуватила президента Венесуели Ніколаса Мадуро і діючий уряд країни у "просуванні шляхом інституціоналізації авторитарного правління". "Ті, хто підриває демократію і права людини у Венесуелі, повинні відповісти за свої дії", - підкреслила канадський міністр.

Фріланд також закликала владу Венесуели почати переговори з опозицією, щоб вивести країну з кризи і повернути в ній верховенство закону. "Канада знову закликає уряд Венесуели поважати свої міжнародні зобов'язання, звільнити всіх політичних в'язнів, відновити конституційні права венесуельців і визначитися з виборчим календарем", - зазначила вона.

Нагадаємо, що 30 липня у Венесуелі проходило голосування за Конституційну асамблею, наділену повноваженнями внести зміни в конституцію країни. Опозиційні сили бойкотували голосування, яке вони назвали захопленням влади президентом Ніколасом Мадуро. Однак в уряді заявили, що Конституційна асамблея є єдиним способом для встановлення миру після місяців протестів у країні.

Як повідомляли раніше сьогодні, США планують ввести санкції проти нафтового сектору Венесуели через вибори в Конституційну асамблею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram