ГоловнаСвіт

П'ять країн-партнерів ЄС продовжили санкції проти Криму

Норвегія, Албанія, Чорногорія, Грузія і Україна прийняли таке рішення слідом за ЄС.

П'ять країн-партнерів ЄС продовжили санкції проти Криму
Могерини
Фото: EPA/UPG

П'ять країн продовжили санкції щодо Криму до 23 червня 2018 року. Норвегія, Албанія, Чорногорія, Грузія і Україна прийняли таке рішення слідом за ЄС.

Про це йдеться в заяві голови європейської дипломатії Федеріки Могеріні. 

"Вони [ці п'ять країн] забезпечуватимуть відповідність їх національної політики цим рішенням Ради [Європи про прийняття сакнцій]. Європейський Союз ознайомився з їх зобов'язаннями і вітає такий крок", - ідеться в повідомленні.

Чорногорія та Албанія є кандидатами на вступ до Євросоюзу. Норвегія входить до складу Європейської асоціації вільної торгівлі.

Санкції щодо Криму передбачають заборону на постачання в ЄС будь-яких кримських товарів, будь-які європейські інвестиції на території півострова, в тому числі купівлю нерухомості, фінансування бізнесу і надання будь-яких послуг. Європейські судна не можуть входити в кримські порти за винятком екстрених ситуацій. 

Євросоюз продовжив санкції проти Росії раніше в червні. Президент України Петро Порошенко заявив, що вітає таке рішення.

Санкції Євросоюзу проти Росії були введені в 2014 році після окупації Криму. Пізніше ЄС ввів санкції проти Росії за її причетність до бойових дій на сході України. Обмежувальні заходи кілька разів розширювалися і продовжувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram