ГоловнаСвіт

США розчаровані зміною виборчої системи в Молдові, - комюніке

У Вашингтоні ставлять під сумнів "заявлену урядом Молдови мету про демократичне і європейське майбутнє громадян країни".

США розчаровані зміною виборчої системи в Молдові, - комюніке
Фото: http://novostipmr.com

США розчаровані рішенням парламенту й уряду Молдови про перехід до змішаної системи парламентських виборів.

Про це йдеться в оприлюдненому комюніке посольства США в Кишиневі, повідомляє "Укрінформ"

"США розчаровані рішенням парламенту й уряду Республіки Молдова, які не врахували основні рекомендації Венеціанської комісії та ОБСЄ щодо внесення змін до виборчого Кодексу", - йдеться в повідомленні.

Наголошують також, що "внесення змін до Кодексу про вибори ставить під сумнів заявлену урядом Молдови мету про демократичне і європейське майбутнє громадян країни".

У дипломатичному відомстві запевнили, що США продовжать співпрацю з зацікавленими сторонами, в тому числі з громадянським суспільством, щоб "європейське майбутнє Молдови стало реальністю".

Раніше лідер Європейської Народної партії Джозеф Дол жорстко розкритикував перехід Молдови від пропорційної до змішаної системи парламентських виборів.

Нагадаємо, минулого тижня парламент Молдови більшістю голосів ухвалив закон про внесення змін до Кодексу про вибори і про перехід від пропорційної до змішаної системи парламентських виборів. За прийняття закону проголосували депутати від правлячої коаліції на чолі Демократичної партії і представники Партії соціалістів (74 депутати зі 101).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram