ГоловнаСвіт

Угорщина пообіцяла заблокувати введення Євросоюзом санкцій проти Польщі

Віктор Орбан висловив солідарність із польським урядом.

Угорщина пообіцяла заблокувати введення Євросоюзом санкцій проти Польщі
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Угорщина виступила на підтримку Польщі "в боротьбі з Євросоюзом", який планує ввести санкції проти Варшави за судову реформу.

Про це заявив у суботу, 22 липня, угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан, пише DW.

"Наступ інквізиції проти Польщі не досягне успіху, оскільки Угорщина буде використовувати всі законні можливості Євросоюзу, щоб продемонструвати свою солідарність з Польщею", - заявив глава угорського уряду.

22 липня польський Сенат схвалив закон про реорганізацію Верховного суду, яка фактично ставить його під контроль уряду і парламенту. Закон набуде чинності, якщо його підпише президент країни Анджей Дуда. Раніше Єврокомісія пригрозила Польщі серйозними наслідками у разі набуття чинності закону про судову реформу в його нинішньому вигляді.

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив 19 липня у Брюсселі, що ЄС може почати процедуру за ст. 7 Лісабонського договору, що передбачає санкції аж до позбавлення країни-порушниці права голосу. Нарада пройде у Єврокомісії вже наприкінці липня. За його словами, судова реформа в разі набуття чинності "скасує залишки незалежності юстиції і поставить її під повний політичний контроль уряду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram