ГоловнаСвіт

У Катарі змінюють антитерористичне законодавство

Обвинувачені в тероризмі отримають право на захист у суді.

У Катарі змінюють антитерористичне законодавство
Фото: replyua.net

Влада Катару ухвалила рішення змінити антитерористичне законодавство. Емір країни шейх Тамім бін Хамад Аль Тані підписав відповідний декрет у четвер, 20 липня.

Про це повідомляє DW з посиланням на Al Jazeera.

"У ньому, зокрема, дається визначення таких термінів, як "терорист", "терористичний акт", "терористичні організації", "заморожування активів" і "фінансування тероризму", - наголошено в повідомленні.

Декрет також передбачає створення двох списків - фізичних осіб і організацій, які мають зв'язок з терористичною діяльністю, передає інформагентство AFP. Документ надає обвинуваченим у тероризмі право на захист у суді. Підписаний еміром документ набуде чинності відразу після публікації в офіційній пресі.

Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані видав декрет незабаром після того, як 11 липня Катар і США підписали меморандум про боротьбу з фінансуванням тероризму, в якому Катар зобов'язався вжити заходів для боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, що на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка і Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії вирішив зменшити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі. Країни звинувачують Катар у підтримці ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Деякі країни розірвали також економічні відносини з Катаром. У Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Пізніше арабські країни, які розірвали з Катаром дипвідносини, передали Досі список із 13 вимог, які потрібно виконати для припинення ембарго і нормалізації відносин. Від Катару, зокрема, вимагали розірвати відносини з Іраном, радикальними угрупованнями, закрити канал "Аль-Джазіра" і виплатити компенсації на неназвану суму. Напередодні ці країни скоротили список вимог до Катару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram