ГоловнаСвіт

Бундестаг схвалив виведення німецьких солдатів з Туреччини

Літаки і військовий контингент будуть перебазовані до Йорданії.

Бундестаг схвалив виведення німецьких солдатів з Туреччини
Фото: EPA/UPG

Німецький бундестаг у середу, 21 червня, схвалив виведення військових бундесверу з турецької авіабази "Інджірлік". На підтримку пропозиції, внесеної партіями "великої коаліції", проголосував 461 з 569 парламентаріїв, повідомляє Німецька хвиля.

Причиною відходу стали заборони турецького уряду на відвідування німецькими парламентаріями військового контингенту, розквартированого в Інджірлік. Як обґрунтування висувалися різні приводи, зокрема прийняття бундестагом резолюції, в якій події 1915 року в Османській імперії були визнані геноцидом вірменського народу. Наступним приводом стало надання Берліном політичного притулку турецьким військовим, які втекли з країни після спроби путчу.

На цій авіабазі з початку 2016 року було розміщено близько 270 німецьких військовослужбовців, шість літаків-розвідників "Торнадо", які обладнані спеціальною оптикою, один літак-заправник Airbus A310 MRTT. Вони підтримували повітряні удари по базах терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії і Іраку, здійснюючи розвідку з повітря і дозаправку літаків.

Тепер літаки і військовий контингент будуть перебазовані до Йорданії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram