ГоловнаСвіт

Трамп підтвердив, що проти нього ведеться розслідування через звільнення голови ФБР

Президент США сказав, що спецпрокурор з розслідування втручання РФ у вибори президента сам радив йому звільнити Комі.

Трамп підтвердив, що проти нього ведеться розслідування через звільнення голови ФБР
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що проти нього ведеться розслідування через звільнення Джеймса Комі з посади директора ФБР.

Про це він написав у своєму "Твіттері". "Щодо мене ведеться розслідування за звільнення директора ФБР людиною, яка сказала мені звільнити директора ФБР! Полювання на відьом", - написав американський лідер.

Він також укотре заявив, що колишній директор ФБР Роберт Мюллер, якого в травні призначили спецпрокурором із розслідування втручання Росії в президентські вибори у США 2016 року, радив йому звільнити Комі.

Нагадаємо, розслідування втручання РФ у вибори президента США ведуть ФБР і комітети розвідки Палати представників і Сенату США. У його рамках ФБР також розслідує можливі зв'язки екс-радника президента Трампа Майкла Флінна і посла Росії в США Сергія Кисляка.

10 травня Трамп несподівано звільнив директора ФБР Джеймса Комі, що стало для багатьох у США шоком і спровокувало звинувачення, що президент США так намагається перешкодити перебігу розслідування. Однак 11 травня новопризначений голова ФБР Ендрю Маккейб заявив, що розслідування триватиме, незважаючи на звільнення Комі.

Раніше розвідка США заявила, що російське втручання у вибори президента відбувалося за наказом президента РФ Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram