ГоловнаСвіт

Кремль планує використати "молодіжну" тему в президентській кампанії, - ЗМІ

Планують "відповідний ідеологічний супровід", а також концерти, форуми та молодіжні фестивалі.

Кремль планує використати "молодіжну" тему в президентській кампанії, - ЗМІ
Путин
Фото: EPA/UPG

Тема молоді може стати однією з важливих для російської президентської кампанії 2018 року.

Про це повідомляє газета "Ведомости" з посиланням на близькі до Кремля джерела, пише "Дождь"

Один співрозмовник розповів, що планують провести соціологічні дослідження на цю тему, а другий зазначив, що вони будуть проведені ВЦВГД і ФГД на замовлення адміністрації президента.

Генеральний директор ВЦВГД Валерій Федоров підтвердив "Ведомостям" цю інформацію. Директор ФГД Олександр Ослон її не підтвердив і не спростував.

Джерело газети розповіло, що в передвиборній кампанії буде порушено питання якості освіти, працевлаштування молоді, кредитних програм, цифрової економіки та безпеки.

Планують "відповідний ідеологічний супровід", а також концерти, форуми та молодіжні фестивалі, зазначає газета.

За словами співрозмовника "Ведомостей", в обговоренні теми залучення молоді беруть участь головний редактор "Експерта" Валерій Фадєєв і політолог Олег Матвейчев. Вони не підтвердили газеті цю інформацію.

Одне з джерел видання зазначає, що молодь прагнуть вбудувати в передвиборну кампанію і утримати позиції Путіна в цій категорії виборців.

"Молодь неоднорідна і динамічна, сьогодні меншість не хотіла б голосувати за Путіна, але ситуація може змінитися", - сказав він.

За словами співрозмовника, використання "молодіжної" теми має свої ризики, адже "на верхівку соціальних ліфтів піднімаються діти чиновників", зазначає газета.

Нагадаємо, 26 березня в десятках російських міст пройшли мітинги проти корупції, в яких брали участь студенти і школярі. Деяких із них затримали.

У квітні "Ведомости" повідомляли, що Кремль попросив не влаштовувати після цих акцій протесту "розбори польотів" серед молоді.

Вибори президента Росії заплановані на березень 2018 року.

Нагадаємо, 24 травня Держдума схвалила перенесення виборів президента РФ на день окупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram